background-image

A gázpalackok biztonságos használata

A nyári szezonban sokszor használjuk a gázpalackokat – grillezéskor, nyaralókban vagy akár lakókocsikban is. Kétségtelen, hogy a gázpalack rendkívül hasznos dolog, de használat előtt érdemes gondot fordítani arra, hogy biztonságosan működtessük. Ehhez szolgálunk néhány hasznos tippel.

 

Először is, a gázpalackot mindig is hivatalos engedélyekkel rendelkező feltöltőállomáson töltse fel, a palackcserét hasonlóképpen hivatalos engedélyekkel rendelkező forgalmazóknál cserélje. Mindig ellenőrizze, hogy a gázpalackon van-e zárjegy és gyári szám.

 

Semmiképp ne használjon nem legális módon feltöltött gázpalackokat! A propán-bután gázhoz használjon megfelelő reduktort és gázvezetéket! Használat előtt ellenőrizze, hogy a gázvezeték megfelelő állapotban van, nem sérült. Hasonlóképpen győződjön meg a tömítők épségéről, hogy elkerülje a gázszivárgást. Minden csatlakozás épségét ellenőrizheti különleges hab vagy szappanos víz segítségével, de ezt SOHA NE megnyitott állapotban tegye!

Ha a gázpalackot beltérben használja, ne feledje rendszeresen szellőztetni helyiséget. Gyerekeknek ne engedje kezelni a gázpalackot!

Miután befejezte a gázpalack használatát, alaposan zárja el a gázpalack elzáró szelepét!

 

Amennyiben gázszagot érezne, gyorsan zárja el a gázpalack szelepét, ne használjon semmilyen elektromos berendezést, szellőztesse ki a helyiséget, és ellenőrizze, hogy a vezetékekből nem szivárog-e a gáz. Amennyiben azt állapítja meg, hogy a gázpalack vagy a szelep megsérült, zárja el a szelepet, vegye le a reduktort, majd a gázpalackot vigye szabad levegőre . Állítsa függőleges helyzetbe, majd lépjen kapcsolatba a helyi forgalmazóval!

 

Megfelelő óvintézkedések mellett a gázpalack használata biztonságos, és ahogy a fentiekből is látszik, egyáltalán nem bonyolult. Mi több, a gáz magas minősége miatt a használata jóval takarékosabb az elektromos energiánál. A gázpalack feltöltése vagy cseréje nagyon egyszerű az országszerte elérhető cserepontoknak és palackautomatáknak köszönhetően. A gázpalack ezért is a nyári szabadidőtöltés elengedhetetlen kelléke!

background-image

Kérdése van?

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot!
Gázt szeretne rendelni? Hívja kollégáinkat, akik készséggel segítenek!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!: