background-image

Gázfűtés – még mindig jó választás?

Környezetbarát megoldás a tartályos gáz?

Bár a fűtési rendszerek területén is jelentős forradalom ment végbe, a gázüzemű fűtés még mindig nagy népszerűségnek örvend, még az emelkedő alapanyagárak mellett is. Energiaforrásként azonban a gáz továbbra is kényelmes, környezetbarát és költséghatékony megoldás. Néha lehetővé teszi az épület fűtési költségeinek jelentős csökkentését, de nem ezek az egyetlen előnyei. Tudja meg, miért érdemes még mindig gázfűtésbe fektetni, és hogyan viszonyul a versenytársakhoz!

Gázfűtés kontra más fűtőanyagok

A gázfűtésnek számos kulcsfontosságú előnye van. Ez egyrészt a hőkomfort biztossága minden helyiségben, másrészt pedig a multifunkcionalitás. A gáz a használati víz melegítésére vagy számos más berendezés, például gáztűzhely működtetésére is használható. Ráadásul a gáz tüzelőanyagként is könnyen hozzáférhető. A gáz-, például a földgáz-ellátás megszakítása a villamos energiával ellentétben nagyon ritka. Ez különösen fontos azok számára, akik a városközpontoktól távol élnek.

 

A gázfűtés tiszta, esztétikus megoldás. Használatához megfelelő fűtőkazánt kell elhelyezni a ház egy speciális helyiségében. Erre a célra a kazánház vagy pince a legalkalmasabb. A gázt a falakban vagy a padló alatt elhelyezett rendszert képező csöveken keresztül szállítják. Végül a radiátorok hőt bocsátanak ki a ház belsejébe.

A gázfűtés legnagyobb előnyei

A gázkazánok a leggyakrabban választott megoldás, számos kulcsfontosságú előnyük miatt, amelyek többek közt a használat kényelmét, de az alapanyag hatékonyságát is érintik. A legfontosabbak közé tartozik:

  • a gázkazán intuitív működtetése (távirányítós vezérlési lehetőség), 
  • a kazán nagy hatásfoka és hibátlan működése,
  • időmegtakarítás - nincs szükség a készülék működésének folyamatos ellenőrzésére,
  • a tartályból származó cseppfolyós gáz felhasználásának lehetősége (nincs szükség a hálózathoz való csatlakozásra, mint a földgáz esetében),
  • alacsonyabb üzemeltetési költségek a legtöbb esetben, 
  • lehetőség állandó hőmérséklet elérésére és fenntartására minden helyiségben,
  • környezetbarát (a gázkazánok nem bocsátanak ki a környezetre káros anyagokat a gáz égése során),
  • a gázüzemű rendszer a padlófűtéssel való kombinálásának lehetősége (nagyobb hatékonyságú telepítés).

Gázfűtési költségek – megéri?

A gázfűtés költségét elsősorban a tüzelőanyag ára befolyásolja, amely változó lehet és a globális helyzettől függ. Bár az elmúlt hónapokban az egekbe szökött, más fűtési módokhoz képest még mindig a gáz a legkedvezőbb. A villamos energiához képest a gáz továbbra is körülbelül feleannyiba kerül. Végső soron sokkal költséghatékonyabb megoldásnak bizonyulhat, mint az elektromos energia. A számítások során természetesen figyelembe kell venni a gázszereléshez kapcsolódó, fent említett beruházási költségeket. Kezdetben meg kell vásárolni a:

  • a fűtőkazánt,
  • a fűtőtesteket,
  • vezérlőket.

 

A megfelelő telepítéshez szakember segítségére van szükség, akinek a szolgáltatásaiért szintén fizetni kell. Megéri ez Önnek? Vessen egy pillantást a költségvetésére, és döntse el Ön maga!

Gázfűtés és biztonság – nincs miért aggódnia!

Nem csak a megfizethető üzemeltetési költségek és a hőkomfort miatt érdemes a gázfűtés mellett dönteni. A gáz esetében különös figyelmet fordítanak a biztonságra. Szerencsére a zárt égésterű gáztűzhelyek közvetlenül kívülről szívják a levegőt, nem abból a helyiségből, amelyben be vannak szerelve. Az égéstér környezettől való elszigetelése következtében a készülék biztonságosan használható - nem áll fenn a meghibásodás következtében kialakuló gázmérgezés veszélye.

Kérdése van?

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot!
Gázt szeretne rendelni? Hívja kollégáinkat, akik készséggel segítenek!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!: