background-image

Mikor a legalkalmasabb a gázfűtésre való átállás? Van értelme télen gázfűtésre váltani?

A környezetbarátabb fűtési renszer kilalakításának tárháza a szilárd tüzelésű - fa, szén, ökoborsószén vagy pellet – üzemű kályhák alkalmazása. Ezzel szemben a gázfűtés nem igényel beavatkozást felhasználójától. Nem kell bajlódni az adagolással, a felhasználó csak a kívánt belső hőmérsékletet választja ki. Az a háztulajdonos, aki gázfűtésre szeretne váltani, talán nem tudja, hogy mikor van erre a megfelelő idő. Fűtési szezon előtt vagy közvetlenül utána? Lássuk!

Miért érdemes kazánt cseréltetni?

A gázkazánok, különösen az új generációs kondenzációs kazánok otthoni fűtési rendszerben történő alkalmazása számos előnnyel jár a felhasználók számára. Nagy különbséget fognak érezni, ha széntüzelésű fűtésről kezelést nem igénylő hőforrásra váltanak. A gázkazán megszabadítja Önöket az üzemanyag adagolásának szükségességétől, és gondoskodik arról, hogy a tűzhely ne aludjon ki. Ezen túlmenően a vezérlő rendszer és az időjárás-szabályozás megkönnyíti a gázkazán megfelelő működési módba állítását a nappali és a külső hőmérsékleti viszonyokhoz képest.

 

Ráadásul a cserének köszönhetően a környezetében lévő természeti környezetről is gondoskodhat. A szilárd tüzelésű kazánok, például széntűzhelyek kipufogógáz-kibocsátásához képest a gázkemencében földgázt vagy LPG-gázt égetnek el, amelyek az épületek fűtésére használt legtisztább tüzelőanyagok. Becslések szerint esetükben az üzem közbeni lebegő por kibocsátás akár több százszor kisebb a széntüzelésű kazánok az ún. fekete füstokádók kibocsátásához képest.

 

A gázkazán nem igényel külön kazánházat, és nincs szükség a tüzelőanyag tárolására sem. Csak egy helyi gázhálózatra vagy egy PB-tartályra van szükség a telken.

Mikor kell elvégezni a szerelési munkákat?

A tavasz és a nyár megfelelő időszak a gázfűtésre való átállásra. Ez idő alatt a házakban általában lekapcsolják a fűtést, ami megfelelő feltételeket teremt a rendszer korszerűsítéséhez.

 

Télen, a fűtési szezonban nehéz elvégezni az új tűzhely összeszereléséhez vezető szét- és összeszerelési munkákat. Először le kell kapcsolni a teljes fűtési rendszert, le kell engedni a vizet a radiátorokból, ami a ház ebből eredő kényszerített lehűlésével jár együtt. A legnagyobb fagyok idején ez minden bizonnyal lehetetlen lesz.

 

A gázkazán otthoni beszerelésével kapcsolatos munkák elvégzésekor mindenekelőtt a régi kazánt kell szétszerelni és a szükségtelen szerelést eltávolítani, majd az új fűtőberendezés beszereléséhez kell hozzákezdeni.

 

Figyelem! A kondenzációs gázkazán szerelési munkáit szakemberekre, azaz érvényes gáz- és elektromos szakképesítéssel rendelkező szerelőkre kell bízni. A tűzhely első beindításakor egy ilyen személynek jelen kell lennie, hogy elvégezze a beállításokat, és a jótállási jegy megfelelő bejegyzésével bizonyítsa, hogy a tűzhely megfelelően működik.

Kérdése van?

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot!
Gázt szeretne rendelni? Hívja kollégáinkat, akik készséggel segítenek!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!: