background-image

Környezetbarát megoldás a tartályos gáz?

Környezetbarát megoldás a tartályos gáz?

A mai világban egyre környezettudatosabb döntéseket hozunk akár vásárlás, akár gépjárműválasztás, akár hulladékszelektálás szempontjából. A környezetünk egyre fontosabb számunkra, és kezdjük felismerni, hogy csak egy Földünk van, amelyről gondoskodni kell. Ezért is vannak egyre többen, akik a fűtési rendszer korszerűsítésén, illetve házépítésen gondolkodva sok más tényező mellett a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe veszik.

 

A zöld, megújuló energia számos előnnyel jár, azonban sok esetben a termelt mennyiség a napsütéses órák számától vagy a szél gyakoriságától és erősségétől függ. Emiatt egyéni felhasználó esetén a változó időjárási viszonyok jelentősen befolyásolhatják a termelt mennyiséget. Ha valamilyen más, megbízhatóbb és kiszámíthatóbb megoldáson gondolkodik, érdemes a tartályos gáz mellett döntenie. A kényelmi szempontok mellett - a gáz fűtésre, főzésre, melegvíz-előállításra egyaránt tökéletes megoldás jelent – a forrás megbízhatósága is fontos. Ha gázfűtésen gondolunk, akkor főleg az jut eszünkbe, hogy nem kell tüzet rakni, szenet vagy egyéb fűtőanyagot rendelni, és egy gombnyomásra felmelegszik az otthonunk. De ez még nem minden!

Tényleg környezetbarát megoldás a tartályos gáz?

Először is kezdjük ott, hogy mi található a tartályban, és hogyan jut el hozzánk. A tartályos gáz cseppfolyósított gáz, majdnem olyan összetételű, mint a földgáz, sűrűségé nagyobb, így a szállítás és anyag felhasználása szempontjából hatékonyabb megoldást jelent. Főleg propánból, butánból vagy propán-bután keverékéből áll. Egyszerű összetétele miatt nagyon tiszta, és igen magas fűtőértékkel rendelkezik. A cseppfolyósított PB-gáz eredeti állapotában színtelen és szagtalan, ezért forgalomba hozatal előtt szagosítják, hogy az esetleges szivárgás felismerhető legyen. Az adalék a gázzal együtt elég, nincs hatással az égési tulajdonságaira.

 

A tartályos gáz a sűrűsége miatt nemcsak gazdaságos megoldás, hanem a szállítással összefüggő környezeti lábnyom csekélysége folytán környezetkímélő megoldásnak is számít. Ami még fontosabb, hogy az égése során CO2 csak kis mennyiségben szabadul fel, ezért természetvédelmi területeken is használható. Szinte teljesen elég, kevés melléktermék keletkezik. Ez a fajta energia sokkal kevésbé szennyezi a levegőt, mint hagyományos fűtési módok. Kiváló minősége és sűrűségé miatt nagyon hatékony energiaforrás. Valamint, ha nem tudná eldönteni, hogy palackot vagy tartályt válasszon, akkor érdemes figyelembe vennie azt is, hogy a tartályos gázt nagyobb mennyiségben, egyszerre kapjuk meg, míg a palackot gyakrabban cserélni kell. A gyakoribb szállítás pedig nagyobb környezeti lábnyomot jelent. A tartály a telken föld alatt vagy föld felett helyezhető el, ami sokkal kisebb beavatkozást jelent a környezetünkbe, mint a csőhálózat, vagy a magas feszültségű hálózat kiépítése. Ha környezetvédelemről van szó, érdemes a teljes képet figyelembe venni, és olyan tényezőkre is gondolkodni, mint a szállítással kapcsolatos környezeti lábnyom, a környezetünkbe való beavatkozás mértéke, vagy az, hogy mennyire megbízható energiaforrásról van szó, és ki kell-e majd segítenünk magunkat más, kevésbé környezetkímélő energiaforrásokkal.

Kérdése van?

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot!
Gázt szeretne rendelni? Hívja kollégáinkat, akik készséggel segítenek!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!: