background-image

A jövőnk

Célunk, hogy 2030-ig a jelenlegi (2020-as) kibocsátási szinthez képest 50%-kal csökkentsük energiatermékeink szén-dioxid kibocsátását. Ezzel egyidejűleg megteremtjük a 100%-ban szén-dioxid semleges jövő alapjait, amelyet legkésőbb 2050-re szeretnénk elérni.

Ambiciózus céljaink

Az UGI több mint 135 éve látja el energiával a fogyasztókat szerte a világon. Aktívan részt vettünk a mai társadalmunk fejlődésében. Ma már az olaj és a gáz alacsony szén-dioxid kibocsátású alternatíváit kínáljuk az elektromos hálózaton kívüli lakossági fogyasztók és vállalkozások számára. Ugyan a hagyományos cseppfolyós PB-gáz szén-dioxid kibocsátása lényegesen kisebb, mint a kőolajé, hosszú távon nem jelent megoldást az előttünk álló éghajlati kihívásokra. Ezért a cseppfolyós gáz ipar többi szereplőjével együtt jelentős beruházásokba kezdtünk az rLG (megújuló cseppfolyós gáz) - egy közel nulla szén-dioxid kibocsátású energiaforrás termelésének növelésére. Ezek a beruházások lehetővé teszik a hagyományos PB-gáz iránti kereslet fedezését és a hálózaton kívüli ügyfeleknek is fenntarthatóbb megoldásokat biztosít. Évente mintegy 2 millió tonna cseppfolyós PB-gázt szállítunk európai ügyfeleinknek, ami 6,5 millió tonna CO2-kibocsátással jár. Célunk, hogy 2030-ig több mint 3,25 millió tonnával csökkentsük a szén-dioxid kibocsátásunkat.

A jövőnk fenntartható, megfizethető és kényelmes lesz.

Töltse le az alábbi fehér könyvet, és megtudhatja, miért és hogyan kívánjuk elérni az energiaátalakítási céljainkat.

Fenntarthatóság

Célunk, hogy a jelenlegi (2020-as) kibocsátási szinthez képest 50 százalékkal csökkentsük energiatermékeink szén-dioxid kibocsátását. Ezt 2030-ig kívánjuk elérni. Ezzel egyidejűleg megteremtjük a 100%-ban szén-dioxid semleges jövő alapjait, amelyet legkésőbb 2050-re szeretnénk elérni.

Megfizethetőség

Mivel a megújuló cseppfolyós gázok újra felhasználhatják a meglévő hagyományos PB-gáz elosztó, ellátási és tárolási láncának nagy részét, viszonylag kis beruházásra van szükség. Ez azt jelenti, hogy a megújuló cseppfolyós gáz megfizethető és könnyen hozzáférhető lesz. Hosszú távú célunk, hogy ügyfeleinknek szén-dioxid semleges alternatívát kínáljunk a ma használt PB gázzal szemben. Ugyanakkor mi - ma és a jövőben is - egy megújuló alternatívával járulhatunk hozzá a jelenleg még nagyobb szén-dioxid kibocsátású megoldásokat alkalmazó vállalatokhoz.

Kényelem

A megújuló cseppfolyós gáz egy használatra kész megoldás, ami azt jelenti, hogy a meglévő kazánok és fűtőberendezések újra felhasználhatók, elkerülve ezzel az újabb beruházásokat és az esetleges üzemzavarokat, leállásokat. Sőt, a megújuló cseppfolyós gáz keverhető a hagyományos PB gázzal, ami Európa szerte zökkenőmentes átmenetet tesz lehetővé a szén-dioxid mentes fűtésre.

gyakran ismételt kérdések

1. Mi az rLG, bioLPG, biopropán?

A háztartásoknak és a vállalkozásoknak az olajjal és a gázzal szemben ma már alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású alternatívát kínálunk, mivel a hagyományos (fosszilis) PB-gázunk 35%-kal kevesebb CO2-t bocsát ki, mint a szén, és 12%-kal kevesebb CO2-t, mint az olaj. Mi már most készen állunk arra, hogy megtegyük a következő lépést a szén-dioxid-semleges jövő felé. Mindezek a kifejezések a hagyományos PB-gáz "zöldebb" változatára utalnak, amelyek az alkalmazott technológiától és az alapanyagtól függően változnak. Közös bennük azonban, hogy mindegyiknek lényegesen kisebb a szénlábnyoma a gyártási folyamat során, és alacsonyabb a CO2-kibocsátás a használat során, mint a hagyományos PB-gáznak. A "zöld" PB-gáz nem fosszilis tüzelőanyagokból készül, de tulajdonságai a lehető legjobban hasonlítanak hozzá, hogy a meglévő létesítményekben is használható legyen.

2. Hogyan jön létre az rLG?

A létrehozás technológiái sokfélék, és idővel még több jelenik majd meg. Azok a technológiák, amelyeken dolgozunk, már évtizedek óta léteznek, de a kihívás az, hogy felskálázzuk és az iparban használjuk őket - ez a mi elkötelezettségünk. Alapos elemzés után kiválasztottunk 3 technológiát, amelyek a legnagyobb potenciállal rendelkeznek a megújuló cseppfolyósított gáz előállítására 2030 előtt: az alkoholból származó szénhidrogén, a megújuló dimetil-éter (rDME) és a power-to-X. Ezek a technológiák mindegyike különbözik az üzemanyag előállítási folyamatában, a képződő molekulák típusában és a bemenő anyagban. Közös bennük azonban, hogy megújuló cseppfolyósított gáz előállítása, amely környezetbarátabb alternatívája a hagyományos cseppfolyósított gáznak.

3. Új telepítést kell létrehoznom az rLG használatához?

A legrövidebb válasz erre a kérdésre: nem. Célunk olyan molekulák bevezetése, amelyek akár a hagyományos PB-gázzal keveredve, akár önmagukban a hagyományos PB-gázzal azonos kényelmet biztosítanak, anélkül, hogy jelentős beruházásra lenne szükség. Senkiről sem feledkezünk meg a zöld jövő felé vezető úton, és mindenki számára elérhetővé kívánjuk tenni az átalakulást.

Kérdése van?

Keresse munkatársunkat!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!:

Skontaktuj się z nami
A tartályos gáz felhasználása:Tovább a tartályos gázhozTovábbi palack típusok: Tovább a palackos gázhoz