background-image

Ház fűtése gázzal – mit érdemes tudni a rendszer telepítése előtt?

Környezetbarát megoldás a tartályos gáz?

Jelenleg többféle mód közül választhat háza, vagy lakása fűtésére. Közülük a gázfűtés a legnépszerűbb, de műszaki korlátok miatt nem mindenki engedheti meg magának. Hogyan kell egy ilyen telepítést végrehajtani és mikor térül meg? Íme, amit tudnia kell, mielőtt meghozza a döntést!

Gázszerelés - hogyan kell telepíteni?

A legfontosabb a szabályok betartása. Ez azt jelenti, hogy a gázszerelést megfelelő képesítéssel rendelkező szakembernek kell elvégeznie. Milyen lépéseket kell tenni ebbe az irányba?

  1. Telepítési projekt elkészítése, beleértve a vezetékeket és az elosztóhálózatot, a gázszekrény elhelyezését és a gázcsatlakozást).
  2. A telepítésre vonatkozó építési engedély beszerzése.
  3. Kéményseprő szakvélemény, áttekintő térkép és ingatlanhoz való jogot igazoló dokumentum beszerzése.

Hálózati gázzal történő fűtés biztonsága

Mind a földgáz, mind a gázvezeték egésze biztonságos hőforrás otthona számára, feltéve, hogy a felhasználók betartják ennek a nyersanyagnak a felhasználási szabályait. A gázszerelés szivárgásmentes kell, hogy legyen – ezért köteles rendszeresen (évente legalább egyszer) ellenőriztetni. Az ellenőrzési kötelezettség a szellőztetés átjárhatóságára is vonatkozik, amely kizárólag speciális képesítéssel rendelkező személyek által végezhető el. Ha a gázkészülék nem teljesen működőképes, nem helyezhető üzembe. Tudnia kell, hogy tilos a gázszerelést saját kezűleg átalakítani, módosítani vagy javítani. Hasonlóképpen, a készülék működése közben nem végezhet saját maga módosításokat.

A gázfűtés legfontosabb előnyei

A gázberendezés felhasználói leginkább a kényelme és minimális szervizigénye miatt értékelik nagyra. A gázkazánok fejlett automatizálása a rendszeres karbantartáson kívül szinte nem igényel figyelmet. A gázkazánok emellett nagy hatásfokú és hatékony készülékek, különösen, ha kondenzációs kazánokról van szó. Kialakításuknak köszönhetően lehetővé teszik a megfelelő hőmennyiség elérését kevesebb üzemanyaggal. Még mindig nincs meggyőződve a gázszerelésről? Figyelje meg a következőket:

  • esztétikai szempontok - a gáz égése nem okoz korom vagy hamu képződést. Például a szénhez és a használatából eredő szennyeződéshez képest a gáz nagyon előnyös;
  • természetvédelem - a gázkazán kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint a szén vagy a fűtőolaj;
  • a térszervezés szabadsága - ha kis teljesítményű kazánt vásárol, akkor azt nem is kell a kazánházban elhelyezni.

 

Az előírások lehetővé teszik az elhelyezését az előszobában, így nem kell külön erre a célra elkülönített helyiséget keresni a készüléknek. A gázfűtés legmeggyőzőbb tulajdonsága a magas fűtési hatásfok és kényelem. Bár a gáz hőforrásként való felhasználása nem a legolcsóbb, tudnia kell, hogy gyorsan megtérül a befektetett pénz, folyamatosan élvezve az Önnek legmegfelelőbb hőkomfortot.

Kérdése van?

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot!
Gázt szeretne rendelni? Hívja kollégáinkat, akik készséggel segítenek!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!: