background-image

Az üvegház fűtése tartályos gázzal

Az üvegházban történő növénytermesztés egy jól ismert, megbecsült és hatékony megoldás, amely garantálja a termés folytonosságát. Ahhoz azonban, hogy az ilyen formában történő termesztés sikeres legyen, gondoskodni kell többek között az üvegház optimális fűtéséről, különösen télen. Az üvegházak gázfűtése nem csak hatékony, de gazdaságos is, és ezt a megoldást egyre gyakrabban alkalmazzák a mezőgazdaságban. Hogyan szervezzük meg az üvegház fűtését a tartályból táplált cseppfolyósított gázzal?

Gázzal fűtött üvegház – kényelem és funkcionalitás

Ha jól megtervezett és megépített fűtési rendszert választ, a cseppfolyósított gáz lehetővé teszi az optimális hőmérséklet biztosítását az üvegházban. Ez közvetlen hatással van a beültetett növények fejlődésére és a termesztés során bekövetkező esetleges veszteségek kiküszöbölésére.

 

A tartályból származó gáz nem szárítja ki a levegőt, így minden bizonnyal könnyebb fenntartani a megfelelő nedvességtartalmat a környezetben – ez az üvegházi termesztés sikerének kulcsa. Ebben az esetben a hőforrás a létesítményen kívül található PB-gáz tartály. Nem foglal el értékes helyet a létesítményen belül, amelyet aztán termesztési célokra lehet használni. A modern gáztartályokat úgy tervezték, hogy biztosítsák a biztonságot és a kényelmet a felhasználók számára. Egy ilyen fűtési rendszer nem igényel karbantartást, kivéve a rendszeres ellenőrzések és szolgáltatások megrendelését.

 

Ennek a megoldásnak a környezetbarát jellege is nagyon fontos. Először is, a cseppfolyós gáz elégése során nem keletkeznek környezetre káros anyagok. Ez az üzemanyag nem jelent veszélyt a talajvízre sem. Ezért akár a különleges védelem alatt álló területeken is alkalmazhatók. A gázzal fűtött üvegházak gyakorlatilag bárhol felállíthatók.

Hogyan takaríthat meg pénzt üvegházának PB-gázzal történő fűtése során?

Mint minden más üzleti területen, a mezőgazdaságban is fontosak a pénzügyek. A cseppfolyósított gázzal hatékonyan optimalizálhatja az üvegház fűtésével kapcsolatos költségeket. Érdemes azonban megbízható beszállítókat választani, akik garantálják Önnek a legjobb minőségű üzemanyagot és a megfelelő fűtőértéket. Ez azért is kényelmes, mert a gázszolgáltató felelős a fűtési rendszer esetleges hibáinak ellenőrzéséért és javításáért.

 

Mik azok az érvek, amelyek miatt nyereségesebb lehet az üvegház fűtése a tartályból származó gázzal? Jelentősen csökkenti a hőveszteséget még nagyon alacsony, akár negatív hőmérsékleten is. Meg kell azt is említeni, hogy a PB-gáz nem csak az üvegházak esetében válik be, hanem más mezőgazdasági létesítményeknél is, például szárítóhelyiségek, raktárak vagy állattartó helyiségek esetében is.

 

A fűtési rendszer és a karbantartásmentes megoldások automatizálása ezen a területen valódi idő- és energiamegtakarítást jelent minden gazdálkodó számára. Összehasonlításképpen, a fűtőolaj vagy a szén használata egy gazdaságban nemcsak drágább, mint a PB-gáz, de a gazdálkodó részéről további időt és erőfeszítést igényel.

Kérdése van?

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot!
Gázt szeretne rendelni? Hívja kollégáinkat, akik készséggel segítenek!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!: