background-image

Gabona/dohány/mezőgazdasági termékek szárítása a földgázhoz való hozzáféréssel nem rendelkező helyeken - megoldások

Az PB-gáz sokoldalú és szinte karbantartásmentes megoldás, amely számos alkalmazási lehetőséget kínál. Magas fűtőértékének köszönhetően nemcsak házak, hanem raktárak, állatállomány épületek vagy más jellemzően mezőgazdasági létesítmények, például üvegházak vagy gombatelepek fűtésére is használható. Szárítóberendezések működtetésére is alkalmas. Ez a földgáz hatékony alternatívája, amelyhez a gazdaságban való hozzáférés korlátozott lehet.

Mezőgazdasági termékek szárítása tárolás előtt – mi ez a folyamat?

A múltban a gabonafélék, a dohány vagy más mezőgazdasági termékek szárítását a szabadban szervezték meg. A termést nagy területen terítették el, és napfénynek tették ki. Csak néhány óra, sőt néha napok múlva gyűjtötték össze és tárolták ezeket. Ennek a folyamatnak az egyszerűsítése és hatékonyabbá tétele érdekében speciális szárítókat építettek erre a célra. Ezek modern, fejlett technológiával rendelkező eszközök, melynek köszönhetően a szárítási folyamat sokkal gyorsabban megy végbe, anélkül, hogy hátrányosan befolyásolná a betakarítás minőségét.

 

A jól működő szárítóberendezés használata egyszerű és intuitív, az üzemeltetési költségek pedig igen kedvezőek. Ehhez azonban egy dedikált energiaforrásra van szükség, ami további tételeket generálhat a költségvetésben. A földgázhálózathoz való csatlakozás jut azonnal az eszünkbe. Mi a teendő, ha a csatlakozás nem létezik, vagy más okok miatt nem hozható létre? Itt a PB-gáz tartályok jönnek segítségül, amelyek ugyanúgy, vagy akár még költséghatékonyabbak, gazdaságosabbak és kényelmesebbek, mint a hálózatból származó üzemanyag.

A cseppfolyósított gáz használata a mezőgazdaságban - kényelmes, biztonságos és olcsó

A cseppfolyósított gáz szabadon szállítható és tárolható különböző helyeken, nagyobb korlátozások nélkül. Ez az első oka annak, hogy a PB-gáz jól válik be a mezőgazdaságban, különösen a szárítók esetében. Az ilyen létesítmények gyakran olyan helyeken találhatók, ahol más energiaforrások nem állnak rendelkezésre.

 

A zárt tartályban tartott propán-bután gazdasági szempontból is rendkívül versenyképes a földgázzal szemben. Nem kell aggódnia az ipari díjak, a fel nem használt erőforrásokért fizetendő bírságok miatt, vagy éppen ellenkezőleg, a fogyasztási határértékek túllépése miatt. A felhasználók valójában tetszőleges mértékben használhatják a PB-gáz-üzemű szárítókat, csak a ténylegesen felhasznált üzemanyag költségeit viselve.

A szárítók cseppfolyósított gázzal való ellátása – milyen előnyökkel jár?

Hangsúlyozni kell, hogy a cseppfolyósított gáz bármilyen típusú gabona vagy más termény szárítására használható. Nem számít a szárító gyártója sem – a gáz univerzális megoldás. Használata valódi hozzájárulás a környezetvédelmi politikához. A PB-gáz elégetése során nem keletkeznek a környezetre és az emberre káros vegyületek. Ennek a folyamatnak a termékei csak vízgőz és szén-dioxid.

Kérdése van?

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot!
Gázt szeretne rendelni? Hívja kollégáinkat, akik készséggel segítenek!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!: