background-image

Kukoricaszárítás helyben – avagy hogyan növeljünk profitot?

E kérdésre a legkézenfekvőbb válasz az lenne, hogy költségcsökkentéssel. Teljesen normális, hogy a használt berendezések kopásával arányosan egyre nőnek a kapcsolódó költségek. További befolyásoló tényezők – akár tetszik, akár nem – a globális és helyi trendek, melyek legalábbis megszabják azokat a szárítási módszereket és technológiát, amelyet használhatunk, és ezek közül választva érhetünk csak el jobb helyzetet a piacon.

 

A legjobb válasz a kérdésre mégis inkább a szárítóberendezés átalakítása: pl. a fűtőolajról pébégázzal történő üzemeltetésre. Ez nem csupán az égési folyamat végső hatékonyságát javítja, de akár 15 évvel is meghosszabbíthatja a gép élettartamát.

Hogyan értékesítheti magasabb áron a kukoricát?

Minden gazdálkodó fő célja a legmagasabb áron eladni a termést. Ezt segíti elő, ha a megfelelő szintre beállított fűtéssel zajlik a termény kiszárítása. Ezt követően a kukorica jobb áron értékesíthető, vagy biztonsággal tárolható későbbi, kedvezőbb áron történő eladás céljából – a piaci viszonyoktól függően.

 

background-image

Hogyan rögzíthető a jövőbeli bevétel?

Ahhoz, hogy a jövőben is jól menjenek a dolgok, a gazdálkodónak egyben üzletemberként is helyt kell állnia, és ki kell számítania a költségek és a potenciális bevétel közötti különbözetet. Ilyen esetekben több olyan tényező is befolyásolja az egyenletet, melyre mi magunk nem lehetünk hatással: pl. az időjárási viszonyok és a betakarított termény nedvességtartalma. Ha a Flagától bérel pébégáz-tartályt, megtakaríthatja a telepítés egyébként jelentős költségét. Egyedi igényét figyelembe véve a jövőben nem kell a javításért és a karantartásért fizetnie. Emellett arra is számíthat, hogy az esetleges hibák gyors elhárítsra kerülnek. A pébégáz ára az összes előbb felsorolt szolgáltatást magában foglalhatja. Ezenkívül nagy előnye a pébégáz felhasználásnak szemben például a földgázzal, hogy nem kell fizetnie alapdíjat és teljesítménydíjat. A költségek előzetes ismerete lehetővé teszi a profit garantálását.

Globális trendek és a kukorica ára

Mint a Tidge portálon megjelenő világszintű jelentés mutatja, az Egyesült Államokbeli kukorica nagykereskedelmi ára épp négyéves mélyponton van. Ennek oka az, hogy csökkent az etanol nevű bio-üzemanyag gyártásához szükséges kukorica iránti kereslet, ugyanakkor a takarmánykukorica iránti is. Ehhez hozzájön még a COVID vírus miatti korlátozások hatása. Az európai piacra gyakorolt hatásról még nem látunk teljes képet, de érdemes már most figyelembe venni ennek a gabonakeresletre gyakorolt hatását. A kukoricatermésnek világszerte kb. 40%-át használják fel etanolgyártáshoz, 36%-át pedig takarmányként – a szakértők azt jósolják, hogy az olaj árához hasonlóan a gabona ára is csökkenni fog

Ökológiai tényezők és klímaváltozás

Minden háztartás, gyártással foglalkozó vállalat és gazdaság nagyobb figyelmet kell fordítson arra, hogy milyen hatást vált ki tevékenysége a közvetlen környezetére. Minden gazdaság célja az, hogy normálisan, a kibocsátások csökkentése mellett tevékenykedjen – a fűtőolajról pébégázra történő átállás pedig környezettudatos és aktív lépés a szmog elleni küzdelemben. Az “öko-” előtag ma már nem ritka a termékeken, és használatával magasabb áron értékesíthető az adott termék, mely a jövő generációjának nagy szívességet tesz.

 

A Flaga vállalat a legjobb szárítógyártókkal és forgalmazókkal működik együtt hosszú távon. Ha tehát minket választ, teljeskörű ellátásban részesül – akár kis, közepes vagy nagy vállalkozása van. Ne feledje: ha tőlünk bérel gázüzemű berendezést, nem csak a magtárakat fűtheti, de az egyéb munkafolyamatokhoz szükséges vizet is. A tartályokban található gázmennyiség távolról is leolvasható, ezért időt takaríthat meg, végül pedig jobb áron értékesítheti gabonáját!

Kérdése van?

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot!
Gázt szeretne rendelni? Hívja kollégáinkat, akik készséggel segítenek!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!: