background-image

Sportcsarnokok fűtése

A napjainkban elérhető, korszerű technológiák segítségével gyorsabban építhetünk, ráadásul az építési előírásoknak is könnyebb megfelelnünk. További előny, hogy emiatt bővül az építmények köre, melyben gondolkodhatunk. Ha egyedi sportcsarnokot szeretne építtetni – legyen akár futball, akár kézilabda céljára –, vagy fedett teniszcsarnokot, érdemes utánajárni az új lehetőségeknek. Ugyanakkor ne feledje ki a tervezésből azt a fűtési megoldást sem, mely az év 365 napján megbízható, teljeskörű és teljes mértékben automatizált megoldást fog biztosítani a sportcsarnok fűtéséhez. 

Modern pneumatikus szerkezetek

A sportcsarnokok építéséhez leggyakrabban pneumatikus szerkezetet használnak, mely előregyártott, sátorszerű elemekből áll. Az innovatív membrán technológia miatt ezek gyorsan felfújhatók, erősek, tartós anyagokból készülnek, és különféle formában elkészíthetők. 

 

Modern és fejlett vezérlőrendszerekkel felszerelve automatikusan beállítja a megfelelő hőmérsékletet. Az üzemeltető távolról, telefon vagy más eszközök használatával kontrollálhatja a fűtést. 

 

background-image

Fűtőegységek modern sportközpontokban

Sátor vagy pneumatikus szerkezettel épülő modern sportcsarnok tervezése esetén szakszerűen kell megválasztani a fűtőelemet. A csarnok szellőzőrendszeréhez csatlakoztatott fűtési rendszernek stabilnak kell lennie, és következetesen biztosítania kell a csarnok kupola belsejében a kívánt hő- és páratartalom-körülményeket. Univerzális fűtési lehetőségként a gáztartályból származó pébégáz kínálkozik.

 

Ha a fűtési rendszert pébégáz tartályhoz csatlakoztatja, akkor fűtés szempontjából energia-autonómiára tehet szert. Érdemes hangsúlyozni, hogy az pébégázzal működő fűtés környezetbarát – nem szennyezi a környezetet, így szó szerint bárhol használható.

 

Az pébégázzal történő gázfűtés másik előnye, hogy ez a megoldás optimalizálja a fűtési szezonban felmerülő költségeket. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy egy sportcsarnok hatalmas méretű lehet, ami azt jelenti, hogy naponta akár több ezer köbméter levegőt kell fűteni. Az ilyen létesítmények tulajdonosai a leghatékonyabb megoldásokat keresik, ezt pedig a pébégáz fűtési rendszer biztosítja.

Gázmelegítők telepítése

Az újgenerációs sportcsarnokok fűtésekor az pébégáz megtakarítása és fogyasztásának csökkentése érdekében folyékony gázzal működő gázmelegítők használhatók. Ahol a gázhálózat nem érhető el, telepíthet egy folyékony gáztartályt, vagy bérbe veheti azt például a Flagától, és így a sportcsarnok gázellátása folyamatos lesz.

 

A kerámia gázradiátort jelenleg az egyik legolcsóbb fűtési forrás nagy méretű épületek számára. Úgy működik, hogy hőt sugároz egy bizonyos irányba, ezzel egyidejű, kényszerített légmozgás nélkül. Ennek eredményeként a hő ott fejti ki hatását, ahol a sportcsarnok üzemeltetése szeretné. Így elkerülheti a fűtés okozta költséges energiaveszteségeket, például egy sportcsarnok felső terében, ahol nincs szükség magasabb hőmérsékletre, még a fűtési szezonban sem. A gázmelegítők használatának még egy előnye van - csökkenti a hőveszteségeket, amelyek általában ott jelentkeznek, ahol az épület hőszigetelése gyengébb. A sportcsarnokok fűtése gázradiátorokkal segíthet a keletkezett hő hatékonyabb felhasználásában. Becslések szerint a megtakarítás elérheti a 30%-ot is.

Egy újabb alternatíva: gázmelegítők

A sportcsarnokok fűtési rendszereiben található gázradiátorok helyett más PB-gázzal működő eszközök is használhatók, például gázmelegítők. A csarnok közelében bárhol található pébgáz tartály lehetővé teszi fűtőberendezések telepítését, különösen viszonylag alacsony magasságú épületekben. A gázmelegítők helyettesíthetik a hagyományos helyiségfűtési rendszereket. Saját ventilátoruk kényszeríti a légmozgást, amelynek köszönhetően a fűtőkészülékek bekapcsolásakor a szobák nagyon gyorsan felmelegednek. Olyan helyzetben, amikor a sportcsarnokban csak a nap egy részében van szükség magasabb hőmérsékletre, pl. reggel 8:00 és 18:00 óra között, folyékony gázmelegítők használhatók.

 

Ezek a megoldások légfüggönyként is használhatók, különösen ott, ahol az ajtókat gyakran kinyitják. A gázmelegítőkkel fűtött zsilipek lehetővé teszik a sportcsarnokok hőmérsékleti ingadozásainak kiküszöbölését. Ezenkívül nem kell aggódnia a fűtőberendezések égőinek cseréje miatt, mivel ezek tartósak. Ez csökkenti a hatékony fűtési rendszer biztosításának költségeit.

Kérdése van?

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot!
Gázt szeretne rendelni? Hívja kollégáinkat, akik készséggel segítenek!

Az üzenet elküldéséhez töltse ki a szükséges mezőket!
Üzenetét elküldtük, hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.
Teljes név
Telefonszám
E-mail cím
Irányítószám
Írja meg, hogy miben segíthetünk
Full Close

Válasszon témát!: